Sjokolademoussekake med aprikos
Christopher Sjuve
1440 minutter
KakeIngredienser
Bunn
4 stk
eggehvite125 g
sukker125 g
hasselnøtter25 g
hvetemel, siktetMørk sjokolademousse
4 stk
eggeplomme5 dl
kremfløte25 g
sukker2 ss
cognac300 g
kokesjokolade, mørk4 pl
gelatinGlasur
1 pl
kokesjokolade, mørk1 dl
kremfløte50 g
smør, usaltetAprikoser
7 stk
aprikos6 ss
sukker2 dl
appelsinjuice0.25 ts
safran1 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
Bunn: Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake. Mørk sjokolademousse: Kok opp eggeplommer, sukker og 1/5 av fløten. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatinen. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet. Glasur: Smelt sjokoladen og smøret i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken. Aprikoser: Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken, og bruk sirupen som saus. Server med sitronsorbet eller vaniljeis.