Sjokoladepannekaker med kastanjekrem og sjokoladesaus
Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Pannekakene:
110 g
hvetemel25 g
kakao1 stk
egg3 dl
melkKastanjekrem:
1.75 dl
kremfløte1 ss
sukker2 dråpe
vaniljeessensSjokoladesaus:
200 g
sjokolade, mørk1.5 dl
vann2 ss
brandyeller rom25 g
sukker25 g
smørSlik gjør du det:
1. Bland hvetemel og kakao og lag et hull i midten av tørrblandingen. Tilsett egget i midten og visp forsiktig inn melken til røren blir glatt og rennende. La den stå i kjøleskapet en halvtimes tid. 2. Lag et langt snitt i skallet på kasanjene med en skarp kniv og legge kastanjen i kokende vann til den åpner seg. Da kan skallet nemlig fjernes for hånd. Ta kastanjene i en hurtigmikser til de nesten er pulverisert. Du kan også bruke kastanjepuré. Visp forsiktig kremfløte og sukker sammen med kastanjene til det er blitt en krem. Tilsett vaniljeessensen. 3. Tilsett sjokoladen, vannet, brandyen og sukkeret i en kjele og bring til kokepunktet. Pass på å røre hele tiden. Sett ned varmen og la sjokoladesauen småkoke i fem minutter. Ta kjelen bort fra varmen og tilsett smøret. 4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett røre nok til å dekke pannen. Når pannekaken bobler på oversiden, kan du snu. 5. Legg pannekaken på en tallerken og fyll med kastanjekrem og hell over sjokoladesaus. Oppskriften er hentet fra bbc.co.uk/food