Skinnstekt ørret med eple- og gresskarsaus

Skinnstekt ørret med eple- og gresskarsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med sausen. Kok opp eplemosten, tilsett eple i båter og la eplebåtene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre. Ta opp eplebåtene og kok eplemosten inn til det halve. Tilsett crème fraîche og kok til sausen tykner. Skarp skjellene av skinnsiden på ørreten. Skarp fra spolen (halen) og opp. Bruk en skarp kniv. Skjær ørretfileten opp i skiver, og grill eller stek i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og brunstekt og ørreten er gjennomstekt. Dryss på salt og pepper. Tilsett syltet gresskar i sausen rett før servering. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Server med kokte poteter, brokkoli varme eplebåter og sausen.

Kanskje disse også frister?