Snickerskake
Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.
Oppskrift av: Tom Victor Gausdal
120 minutter
KakeIngredienser
Bunnen
6 stk
eggehvite5 dl
sukker1 pk
Ritz kjeks2 ts
vaniljesukker2 ts
bakepulverSjokoladeglassur
6 stk
eggeplomme1 dl
kremfløte100 g
smør100 g
sukkerSlik gjør du det:
(I denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)
Bunnen
I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).
Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.
Kjøl ned.
Sjokoladeglassur
I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til det blir jevnt. Kjøl ned.
Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).