Snurrebrød bakt med spelt fylt med spinat og skinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær6 dl
vann, lunkent6 ss
olje2 ts
salt2 stk
egg9 dl
speltmel, siktet8 dl
sammaltspeltgrovFyll
400 g
frossenspinat300 g
skinkeeller salamipølse1 beger
kesam1 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 ts
merian0.5 dl
parmesan, nyrevet1.5 dl
ost, revetSlik gjør du det:
(35-40 stk) Løs gjæren opp i lunkent vann. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett olje, salt og egg. Elt inn fint og grovt mel til en passe fast deig. Spelt eltes noe mer forsiktig enn vanlig hvetemel. I kjøkkensmaskin eltes deigen 5-6 min og 10-12 min for hånd. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, ca 30 min. Lag fyllet mens deigen heves. Tin og klem vannet ut av spinaten. Frisk spinat forvelles i ca 1 min. Skjær skinke i strimler. Bland resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Tilsett spinat helt mot slutten. Smak til med salt og pepper. Del deigen i 2-3 emner. Kjevle hvert emne ut til en firkant ca 5 mm tykk. Fordel fyllet utover deigen og strø over strimlet skinke. La de siste 2-3 cm langs langsiden som ligger vekk fra deg være uten fyll, dette hindrer fyllet å tyte ut når du ruller sammen. Rull deigen sammen til en pølse fra langsiden mot deg. Skjær i tykke skiver, ca 3 cm og legg på bakepapirkledt eller smurt stekebrett eller på muffins brett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 45-50 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn 225ºC på nederste rille i 10-15 min.