Snurrebrød bakt med spelt fylt med spinat og skinke

Snurrebrød bakt med spelt fylt med spinat og skinke

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

(35-40 stk) Løs gjæren opp i lunkent vann. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett olje, salt og egg. Elt inn fint og grovt mel til en passe fast deig. Spelt eltes noe mer forsiktig enn vanlig hvetemel. I kjøkkensmaskin eltes deigen 5-6 min og 10-12 min for hånd. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, ca 30 min. Lag fyllet mens deigen heves. Tin og klem vannet ut av spinaten. Frisk spinat forvelles i ca 1 min. Skjær skinke i strimler. Bland resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Tilsett spinat helt mot slutten. Smak til med salt og pepper. Del deigen i 2-3 emner. Kjevle hvert emne ut til en firkant ca 5 mm tykk. Fordel fyllet utover deigen og strø over strimlet skinke. La de siste 2-3 cm langs langsiden som ligger vekk fra deg være uten fyll, dette hindrer fyllet å tyte ut når du ruller sammen. Rull deigen sammen til en pølse fra langsiden mot deg. Skjær i tykke skiver, ca 3 cm og legg på bakepapirkledt eller smurt stekebrett eller på muffins brett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 45-50 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn 225ºC på nederste rille i 10-15 min.

Kanskje disse også frister?