Solbærkokt pære
Christopher Sjuve
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
4 stk
pære100 g
solbær125 g
sukker1 l
vann1 stk
vaniljestang1 stk
kanelstangIngefæris:
1 stk
ingefær2 dl
vann125 g
sukker1 stk
vaniljestang8 stk
eggeplomme1 l
kremfløteSabayonnesaus:
200 g
melis8 stk
eggeplomme4 dl
hvitvinSlik gjør du det:
Skrell pæren og ta ut kjernen. Kok opp vann med ingrediensene og legg pæren nedi, la den trekke til den er mør. Ta den til side og la den trekke ferdig. Ingefæris: Skrell ingefæren og skjær den i skiver, kok den opp sammen med vann, sukker og vaniljestang. La det småkoke litt så smaken fra ingefæren trekker ut, leger plommene med laken over vannbad og pisk laken kald etterpå. Pisk kremfløten og vend i sammen med eggeplommene, hell alt i en form og sett i fryseren. Sabayonnesaus: Melis og eggeplommer røres sammen og hvitvinen tilsettes sammen med appelsinskall. Leger det over vannbad. Jevn noe av kokelaken fra pærene og varm pæren i denne. Anrett på en tallerken og hell over den legerte sabayonnesausen. Gratiner under grill eller åpen flamme. Anrett med ingefæris og friske bær.