Solbærkokt pære

Solbærkokt pære

Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk

pære

100 g

solbær

125 g

sukker

1 l

vann

Ingefæris:

1 stk

ingefær

2 dl

vann

125 g

sukker

Sabayonnesaus:

200 g

melis

4 dl

hvitvin

Slik gjør du det:

Skrell pæren og ta ut kjernen. Kok opp vann med ingrediensene og legg pæren nedi, la den trekke til den er mør. Ta den til side og la den trekke ferdig. Ingefæris: Skrell ingefæren og skjær den i skiver, kok den opp sammen med vann, sukker og vaniljestang. La det småkoke litt så smaken fra ingefæren trekker ut, leger plommene med laken over vannbad og pisk laken kald etterpå. Pisk kremfløten og vend i sammen med eggeplommene, hell alt i en form og sett i fryseren. Sabayonnesaus: Melis og eggeplommer røres sammen og hvitvinen tilsettes sammen med appelsinskall. Leger det over vannbad. Jevn noe av kokelaken fra pærene og varm pæren i denne. Anrett på en tallerken og hell over den legerte sabayonnesausen. Gratiner under grill eller åpen flamme. Anrett med ingefæris og friske bær.

Kanskje disse også frister?