Sommerfrisk dessert med hjemmelaget is

Sommerfrisk dessert med hjemmelaget is

En enkel og herlig sommerdessert!

Christopher Sjuve
20 minutter

Ingredienser

0.5 stk

ananas

0.5 kurv

bringebær

Til sausen

1 neve

mynte

0.25 stk

lime

3 ss

sukker

Til isen

50 g

sukker

1.5 dl

kremfløte

Slik gjør du det:

Start med å skjære ananas i tynne skiver eller i biter, alt etter hva du liker. Dander dem på en tallerken eller i et høyt dessertglass.
Legg bringebær eller jordbær imellom.
Lag så myntesausen. Det gjør du ved å bruke en morter, eller bakenden på en tresleiv. Knus mynten sammen med sukkeret, slik at det blir en grønn pasta av det. Tilsett limesaft, og rør det sammen til en fin saus. Drypp dette over ananasen.
Nå lager du isen: Ha den frosne frukten og sukkeret i en foodprocessor. Kjør bandingen i ca 1 minutt, det er en grov masse. Pass på at blandingen ikke legger seg for mye ut til sidene. Hvis den gjør det stopper du maskinen og rister litt på den, slik at det legger seg fint midt i, før du fortsetter. Når det er grovknust tilsetter du langsomt fløten. Kjør videre på full hastighet, og du vil se at det nå langsomt forvandler seg til iskrem. Det får en flott konsistens. Lag så kuler av isen og legg på toppen av hver
serveringsskål.
Veldig godt, og vil ha potensial til å imponere de du
serverer...
Oppskriften er fra bloggen Min middag.

Kanskje disse også frister?