
Risotto med havets frukter
Her kommer det italierne kaller en risotto med frutti di mare - havets frukter.
Oppskrift av: Dag Tjersland
30 minutter
Ingredienser
200 g
arborioris (ris til risotto)2 stk
olivenolje1 ss
smør1 fedd
hvitløk, uten skal på en gaffel3.5 dl
blåskjellkraft3.5 dl
grønnsaksbuljong0.5 dl
hvitvin2 ss
bladpersille, finhakket30 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Forbered skalldyrenen etter ønske. Anbefalte skalldyr står i ingredienslista. Skalldyrene renses i denne oppskriften på klassisk måte. Man kan også bruke hummer og hjerteskjell.
Varm oljen på middels varme i en stor kjele. Ha i risen og fres den under omrøring i 1 minutt. Den skal ikke bli brun, bare blank.
Tilsett smør og en knust fedd hvitløk uten skall. Ha i litt salt og rør sammen. Hell på hvitvin og litt av kraftten. Kok under omrøring til den er absorbert av risen.
Kokes med kraft puljevis i 13-14 minutter til kjernen er al dente og kraften er absorbert og risotten er flytende, men fast. Rør ofte. Ta riskjelen av plata. Tilsett kaldt smør og rør det inn i risen.
Tilsett parmesan og persille og vend sammen. Rør til risottoen har en kremaktig konsistens. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.