Arancione
Dette er en utfordring for alle som vil prøve seg på noe spennende og morsomt!
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Risen
Finhakk løken. Kok den i to minutter i vann (behold det varme vannet i kjelen). Ta ut løken med hullsleiv og stek den blank i olje i en dyp stekepanne.
Ha i risen og stek i noen minutter under omrøring. Ha i hvitvinen og fortsett å koke til væsken er borte. Ha i litt og litt av det kokende vannet. La det koke inn under omrøring. Bland safranen ut i litt vann til den blir skikkelig gul. Ha dette over risen og vend inn.
Når risen er ferdig kokt, riv parmesanen og vend den inn. La det bli kjølig.
Innmaten
Finhakk løken og kok den i noen minutter. Ta løken ut med hullsleiv og ha den i stekepanne med litt olje. Ha i finhakket gulrot og stek til løken er gyllen. Ha i kjøttdeig og del den helt opp i smått.
Ha i resten av ingrediensene og la det koke under lokk på lav varme i omtrent to timer. Etterfyll med vann om det trengs.
Fritering
Visp egget og blandinn melk og mel i en stor bolle. Ha brødkrum i en annen, stor bolle. Varm opp olje til 110 grader.
Del osten i små terninger.
Lag en ball av risen. Den skal passe i hånden din, slik at du klarer å lage den fin, kompakt og rund. Åpne opp litt og ha litt ost og litt kjøttfarse. Lukk ballen (bruk eventuelt litt mer ris). Klem den slik at den blir god og kompakt - den må ikke falle fra hverandre under steking.
Ha den bollen med eggeblandingen og rull den raskt i griljermelet, slik at den dekkes helt.
Friter den i olje i 4-5 minutter, slik at den blir gjenomvarm og osten smelter, men unngå at den svies.
Servér gjerne med litt gul saus som lages av hvit saus med litt safran.
Kokk: Bonetta DellOglio