Curry med kjøtt og ris
Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Ris
4 dl
ris6 dl
vann1 ts
saltMarinade
15 stk
safrantråder1 ss
h-melk30 g
ingefær, fersk2 stk
rød chili8 fedd
hvitløk30 g
mango2 ss
gresk yoghurt1 ts
gurkemeie2 ss
tomatpuré1 ts
sukker400 g
mørbradstekKrydderblanding
2 stk
løk1 dl
olivenolje1 stk
kanelstang2 stk
kardemomme2 stk
nellikspiker2 stk
laurbærblad1 ts
saltTil servering
Slik gjør du det:
Vask risen i kaldt vann i flere omganger. Lenge nok til at vannet forblir blankt. Kok så risen etter anvisning på pakken.
Marinaden
Bland sammen safrantrådene og melka i en liten bolle og la det stå slik i 10–15 minutter. Skrell ingefæren og finhakk både den, chiliene, hvitløkfeddene og mangoen. Tar du med chilifrøene, blir curryen ekstra sterk. Ha alle ingrediensene til marinaden, unntatt safranen, i en brødpose. Kjøttet skjærer du i terninger før du har i. Knytt sammen posen og la kjøttet marineres enten i kjøleskapet over natta eller på kjøkkenbenken i 1 time.
I mellomtiden lager du krydderblandingen. Skrell løkene. Den ene skjærer du i tynne skiver. Ha olivenoljen i en stekepanne og friter løkringene i 1–2 minutter til de blir gyllenbrune. Ta dem ut og legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av.
Den andre løken finhakker du og har i stekepanna, når du er ferdig med friteringen, sammen med resten av ingrediensene til krydderblandingen. La det surre på medium varme i 3–4 minutter.
Øk varmen i stekepanna og ha i kjøttet som ligger i marinaden. Brun det i noen minutter før du heller i resten av marinaden og safranmelka. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
Bland sammen den kokte risen og kjøttet. Serveres med gresk yoghurt og koriander.