Curry med kjøtt og ris

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Ris

  • 4 dl

    ris
  • 6 dl

    vann
  • 1 ts

    salt
  • Marinade

  • 15 stk

    safrantråder
  • 1 ss

    h-melk
  • 30 g

    ingefær, fersk
  • 2 stk

    rød chili
  • 8 fedd

    hvitløk
  • 30 g

    mango
  • 2 ss

    gresk yoghurt
  • 1 ts

    gurkemeie
  • 2 ss

    tomatpuré
  • 1 ts

    sukker
  • 400 g

    mørbradstek
  • Krydderblanding

  • 2 stk

    løk
  • 1 dl

    olivenolje
  • 1 stk

    kanelstang
  • 2 stk

    kardemomme
  • 2 stk

    nellikspiker
  • 2 stk

    laurbærblad
  • 1 ts

    salt
  • Til servering

  • gresk yoghurt
  • koriander, frisk, hakket
  • Slik gjør du det:

    Vask risen i kaldt vann i flere omganger. Lenge nok til at vannet forblir blankt. Kok så risen etter anvisning på pakken.

    Marinaden

    Bland sammen safrantrådene og melka i en liten bolle og la det stå slik i 10–15 minutter. Skrell ingefæren og finhakk både den, chiliene, hvitløkfeddene og mangoen. Tar du med chilifrøene, blir curryen ekstra sterk. Ha alle ingrediensene til marinaden, unntatt safranen, i en brødpose. Kjøttet skjærer du i terninger før du har i. Knytt sammen posen og la kjøttet marineres enten i kjøleskapet over natta eller på kjøkkenbenken i 1 time.
    I mellomtiden lager du krydderblandingen. Skrell løkene. Den ene skjærer du i tynne skiver. Ha olivenoljen i en stekepanne og friter løkringene i 1–2 minutter til de blir gyllenbrune. Ta dem ut og legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av.
    Den andre løken finhakker du og har i stekepanna, når du er ferdig med friteringen, sammen med resten av ingrediensene til krydderblandingen. La det surre på medium varme i 3–4 minutter.
    Øk varmen i stekepanna og ha i kjøttet som ligger i marinaden. Brun det i noen minutter før du heller i resten av marinaden og safranmelka. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
    Bland sammen den kokte risen og kjøttet. Serveres med gresk yoghurt og koriander.

    Kanskje disse også frister?