Curry med kjøtt og ris

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Ris

4 dl

ris

6 dl

vann

1 ts

salt

Marinade

1 ss

h-melk

8 fedd

hvitløk

30 g

mango

1 ts

sukker

Krydderblanding

2 stk

løk

1 ts

salt

Til servering

Slik gjør du det:

Vask risen i kaldt vann i flere omganger. Lenge nok til at vannet forblir blankt. Kok så risen etter anvisning på pakken.

Marinaden

Bland sammen safrantrådene og melka i en liten bolle og la det stå slik i 10–15 minutter. Skrell ingefæren og finhakk både den, chiliene, hvitløkfeddene og mangoen. Tar du med chilifrøene, blir curryen ekstra sterk. Ha alle ingrediensene til marinaden, unntatt safranen, i en brødpose. Kjøttet skjærer du i terninger før du har i. Knytt sammen posen og la kjøttet marineres enten i kjøleskapet over natta eller på kjøkkenbenken i 1 time.
I mellomtiden lager du krydderblandingen. Skrell løkene. Den ene skjærer du i tynne skiver. Ha olivenoljen i en stekepanne og friter løkringene i 1–2 minutter til de blir gyllenbrune. Ta dem ut og legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av.
Den andre løken finhakker du og har i stekepanna, når du er ferdig med friteringen, sammen med resten av ingrediensene til krydderblandingen. La det surre på medium varme i 3–4 minutter.
Øk varmen i stekepanna og ha i kjøttet som ligger i marinaden. Brun det i noen minutter før du heller i resten av marinaden og safranmelka. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.
Bland sammen den kokte risen og kjøttet. Serveres med gresk yoghurt og koriander.

Kanskje disse også frister?