Risotto i kakeform
Dette er den morsomste risottoen du noensinne kommer til å lage.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
mozzarella4 ss
parmesan, nyrevet1 stk
chorizopølse2 stk
pølse2 stk
tomatboks5 ss
marsala1 stk
løk, finhakket2 fedd
hvitløk4 ss
brødkum3 stk
eggSlik gjør du det:
Kok risen i omtrent 17 minutter, og sil av (du kan også bruke en grundigere metode på å lage risotto om du kan dette fra før). La den avkjøle.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Stek løken blank. Ha i hvitløk og stek litt til.
Skjær chorizo og pølse i skiver og stek med. Ha i tomatene og marsala og la det koke med.
Finn fram en rund bakeform. Pensle den med olje. Ha i brødkrum. Snu og vend på formen til brødkrummet har festet seg overalt.
Bland risen med eggene.
Ha ris i kakeformen. La det dekke bunnen og opp langs kantene.
Ha i halvparten av pølsefyllet. Skjær opp mozzarellaen og legg den utover. Strø over parmesanen. Legg på resten av pølsefyllet.
Dekk det hele med ris.
Sett den i ovnen. Den er helt ferdig på omtrent 15 minutter.
Det kan lages i forveien. Om den er kald er det lurt å dekke den til. Beregn også ca 20-25 minutter for at den skal være helt gjennomvarm.