Steinbit på grønnsakseng
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
steinbitfilet2 stk
gulrot1 stk
squash1 stk
tykk skive sellerirot8 stk
små løk1 stk
fennikel2 fedd
hvitløk1 ss
sukker1 dl
mild olivenolje2 dl
vann1.5 ts
salt0.5 ts
pepper8 stk
liten tomatSlik gjør du det:
Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Rens og skjær grønnsakene i terninger, finhakk hvitløken. Smelt sukkeret i en stekepanne, spe med oljen og rør kraftig så sukker og olje blander seg godt. Tilsett grønnsakene og rør så de dekkes godt av karamellen. Hell på vann, tilsett salt, pepper og timian og legg fisken på toppen. La retten surre under lokk til alt er mørt og fisken gjennomkokt, ca. 10 minutter. Del tomatene i to og la dem surre med det siste minuttet. Server retten fra gryten, med brød eller poteter til.