Stekt abborfilet på salatseng
Oppskrift av: Aase Strømstad
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
abbor filet uten skinn1 ts
salt0.5 ts
pepperSalat:
2 stk
tomat0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 ss
smørGressløksmør:
3 ss
smør1 ss
hakket gressløkSlik gjør du det:
Abbor er kjent for tykt, seigt skinn og mange ben. Det er derfor viktig å rense det godt for ben og flå av skinnet. Dryss filetene med salt og pepper og stek dem pent brune i 2-3 minutter på hver side. Flå tomatene og skjær dem i terninger. Skjær agurken i terninger. Damp det forsiktig i smør så det blir varmt. Smak til med salt og pepper. Rør sammen smør og gressløk. Anrett fiskefiletene på en seng av varm salat, legg på kjørvel og en skje gressløksmør på fisken. Poteter eller brød til.