Stekt fisk med kirsebærtomater, kikerter og sjalottløk
Et kjapt og sunt fiskemåltid med festfølelse til hverdags.
Oppskrift av: Charles Tjessem
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Stekt fisk
720 g
brosme (180 g per pers)Tomat- og kikertsalat
24 stk
kirsebær tomater8 dråpe
tabascoKokt og glasert sjalottløk
16 stk
sjalottløk0.5 stk
sitron, saften av den1 ts
sukker0.5 ss
hakket blad persilleSlik gjør du det:
Start med å lage tomat- og kikertsalat: Del tomatene i to. Bland kikerter, salvie og tomater i en bolle. Hell over olivenolje, tabascosaus, salt og pepper. Skrell sjalottløkene og kom dem møre med litt salt (78 minutter). Hell av vannet og ha over sitronsaft, sukker og persille. Kok opp innholdet i gryten til sukkeret og sitronen ligger som et tynt lag rundt sjalottløken. Dette tar 12 minutter. Mens sjalottløken koker, steker du fisken. Ha over salt og pepper før fisken legges i en varm panne med litt olje i sammen med hviløkfedd og urtene. Stek fisken i ca. 4 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sidene. Legg blandingen av tomater og kikerter på hver tallerken, den ferdigstekte fisken oppå og 4 sjalottløk på hver tallerken. Kokkens tips: Denne retten kan godt lages med annen fersk og god fisk. Du kan også velge andre urter enn salvie til salaten, for eksempel estragon, timian, rosmarin, koriander eller oregano. Sitronsaften og sukkeret gjør at sjalottløken får en fin sødme og friskhet, samtidig som den bidrar til at bladpersillen fester seg fint.