Stekt makrell med potetpuré og tomatsalat

Stekt makrell med potetpuré og tomatsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens og fileter makrellen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Dryss over finhakket dill, salt og pepper. Legg to og to fileter sammen slik at skinnsiden vender ut. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og sitronskall og vend fisken i denne blandingen. Stek gyllen og sprø i en stekepanne med olivenolje. Server med potetpuré og tomatdressing. Potetpuré: Skrell og del potetene i store terninger og kok i usaltet vann sammen med sjalottløk og hvitløk. Hell av kokevannet, tilsett smør og melk, og mos potetene. Smak til med salt, pepper og timian. Tomatsalat: Flå tomatene, fjern skall og innmat og skjær tomatkjøttet i terninger. Bland dressing av balsamicoeddik, timian, kapers og olivenolje. Tilsett tomatterningene.

Kanskje disse også frister?