Stekt makrell med potetpuré og tomatsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
liten makrell4 ss
hvetemel0.5 stk
sitron, revet skallPotetpuré
12 stk
mandelpoteter2 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk2 ss
smør1 dl
melk eller matfløteTomatsalat
2 stk
plommetomat2 ss
balsamicoeddik1 ss
finhakket timian1 ss
kapers6 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Rens og fileter makrellen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Dryss over finhakket dill, salt og pepper. Legg to og to fileter sammen slik at skinnsiden vender ut. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og sitronskall og vend fisken i denne blandingen. Stek gyllen og sprø i en stekepanne med olivenolje. Server med potetpuré og tomatdressing. Potetpuré: Skrell og del potetene i store terninger og kok i usaltet vann sammen med sjalottløk og hvitløk. Hell av kokevannet, tilsett smør og melk, og mos potetene. Smak til med salt, pepper og timian. Tomatsalat: Flå tomatene, fjern skall og innmat og skjær tomatkjøttet i terninger. Bland dressing av balsamicoeddik, timian, kapers og olivenolje. Tilsett tomatterningene.