Stekt makrell, salat med rømmedressing

Stekt makrell, salat med rømmedressing

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens makrellen. Makrellen kan stekes hel eller i fileter. Be ev fiskehandleren om hjelp. Skyll og tørk godt av makrellen. Vend den i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stek makrellen i smør i middelsvarm panne i 2-3 min på hver side for fileter og 4-5 min for hel renset makrell. Dryss over finhakket gressløk. Om ønskelig kan det tilsettes litt rømme i stekepannen helt mot slutten av steketiden. Dryss over finhakket gressløk ved servering. Server med nykokte poteter og salat med rømmedressing. Velg salt med litt tykke blader. Rør sammen rømme og smak til med sitronsaft (ev også litt finrevet sitronskall) og sukker. Vend dressingen lett inn i salaten og dryss over rikelig med finhakket gressløk. Bør lages rett før servering.

Kanskje disse også frister?