Stikkelsbærgelè
Christopher Sjuve
45 minutter
Saft og syltetøyIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Rens og skyll bærene. Ha bær og vann i en kjele. Bruk 2/3 av vannmengden hvis bærene virker saftige. Kok langsomt opp. La bærene trekke til de er blitt helt bleke og har falt sammen. Sil saften av bærmassen gjennom et fuktig klede/silepose. Mål opp saften. Ha saften i en kjele. Kok opp. Bland Certo Syltepulver og resten av sukkeret. Tilsett blanding litt om gangen. Kok uten omrøring i 10-20 min. Ta gelèprøven. Skum gelèen. Fyll gelèen på varme, rene glass. Avkjøl. Legg på tette lokk. Gelèprøven: Hell litt av gelèen på en tallerken. Sett tallerkenen i kjøleskapet slik at gelèen raskt blir avkjølt. Skyv gelèen sammen ved hjelp av baksiden på en skje. Når det danner seg rynker på gelèen, er den ferdig.