Suppe med pistou
Dette er en suppe med biffkjøtt som er toppet med pistou. Blandes basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje får du den franske varianten av den italienske pestoen, pistou.
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
250 g
biffkjøtt, i strimler1.5 l
kjøttbuljong3 stk
poteter1 stk
løk150 g
brekkbønner1 bokser
tomatboks100 g
nudler0.5 ts
salt0.25 ts
pepperPistou:
4 fedd
hvitløk20 bl
basilikum, frisk120 g
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Pistou: Bland sammen basilikum og hakket hvitløk i en foodprocessor eller hakker. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan til slutt. Suppen: Del kjøttet i små terninger eller kjøp ferdigstrimlet grytekjøtt. Del potetene i terninger og eventuelt løk i båter. Kok opp buljong/kraft og la kjøttet trekke i ca. 30 minutter. Tilsett poteter og løk og la suppen småputre til kjøttet er mørt. Ha i bønner, tomater og nudler. Suppen er klar når nudlene er myke Legg en klatt pistou i suppen like før servering, og by gjerne på ferskt brød til.