Svinestek med svisker
Svinestek er en suveren måte å nyte godt svinestek på. I denne oppskriften får du svinestek med svisker, salvie
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Svinestek
15 stk
poteter15 stk
champignon1 stk
svinestek10 stk
svisker, stenfrie1 stk
sitron4 ss
cognac1 fedd
hvitløk0.5 potte
salvie, friskGlasserte grønsaker
3 stk
gulrot150 g
aspargesbønner2 ss
smør2 ss
honning50 g
valnøtter50 g
pistasjenøtterKryddersmør
1 ts
estragon, tørket1 ts
timian, tørket1 ts
rosmarin, tørket1 fedd
hvitløk5 ss
smørSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Legg sviskene i cognac og 1 dl vann.
Ha alle potetene, med skall, i en ildfast form som skal romme både svinesteika og potetene. Ha i olje og sørg for at alle potetene dekkes med olje før du strør over litt salt og pepper. Sett dem inn i ovnen, omtrent 20 minutter før svinesteken settes inn.
Ha sjampinjongene i en tørr stekepanne. De skal omtrent halveres i størrelse.
Hakk sopp, svisker, salvie og hvitløk. Riv skallet på hele sitronen.
Skjær et dypt snitt i svinekjøttet på langs, nesten igjennom. Fyll snittet med sopp, svisker, hvitløk, halvparten av sitronskallet og salvie. Ha på salt og pepper.
Bind sammen svinesteika med vanlig hyssing. Ha på salt og pepper.
Legg svinesteken i den ildfaste formen. Sett inn et steketermometer. Senk temperaturen i ovnen til 160 grader. Steika taes ut av ovnen når den er 62 grader. Øs over litt underveis.
Vent i omtrent 30 minutter før du skjærer i den. Glasserte grønnsaker
Skrell gulroten. Del den i biter på langs. Kok dem i tre minutter.
Snitt av tuppene av bønnene.
Ha smør i en stekepanne. Legg i gulrøtter og bønner. Ha i honningen.
Knus eller hakk nøttene og ha det i stekepanna med resten av sitronskallet. Vend godt rundt med jevne mellomrom. Hold varmt til servering. Kryddersmør
Bland sammen smør, urter og et knust hvitløkfedd. Servering
Legg de glasserte grønnsakene på et (varmt) fat.
Løsne hyssingen fra steika. Skjær den i skiver og legg på fatet.
Åpne potetene og ha i kryddersmøret.
Øs over den gode sjyen fra den ildfaste formen og server.