Tagliatelle med soppstuing
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
400 g
tagliatelle25 g
tørket sten sopp2.5 dl
varmt vann2 ss
smør1 ss
olivenolje1 fedd
hvitløk200 g
champignon1 dl
krem fløteSlik gjør du det:
Bløt steinsoppen i vannet i 30 minutter. Ta den opp, klem vannet godt ut av den og ta vare på bløtevannet. Grovhakk soppen og stek den i smør og olje. Finhakk hvitløken, tilsett den og la den steke med i et par minutter. Hell på halvparten av bløtevannet fra soppen og la det koke i ca. 5 minutter. Skjær sjampinjongene i tynne skiver og tilsett dem. Kok sausen videre i ca. 5 minutter, til nesten all væske har kokt inn. Hell på fløten, kok opp og smak til med salt og pepper. Kok pastaen etter anvisningen på pakken mens sausen koker. La den renne godt av og server den med sausen og et dryss parmesan.