Tomatchutney
Christopher Sjuve
120 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
1 porsjon
0.75 dl
olivenolje500 g
løk2 fedd
hvitløk500 g
paprika, grønn1 stk
chili, rød1 kg
tomater250 g
rosiner500 g
sukker1 ts
ingefær, malt0.5 ts
allehånde, malt1 ts
nellik, malt5 dl
eddik (7 %)Slik gjør du det:
Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder og flå dem. Tomatene deles og kjernene fjernes. Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter. Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1 -1 1/2 time. Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende. Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Med sløyfe og kort er et glass hjemmelaget chutney også en hyggelig gave.