Tomatsuppe uten melk, egg og hvetemel
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk1 dl
olivenolje4 ss
tomatpuré2 fedd
hvitløk (kan sløyfes)2 bokser
hakkede tomat er1 l
kraft/buljongSlik gjør du det:
Rens og finhakk hvitløk. Varm olje i en kasserolle, tilsett finhakket løk og la løken bli blank uten å ta farge. Ha i finhakket hvitløk og tomatpuré og la frese ca 1 min. Hell i hermetiske tomater og kraft. Kok opp og la trekke uten lokk i 30-40 min. (Kortere tid går greitt, men best smak får du om suppa får stå og trekke i 30-40 min) Smak til med sukker, salt og pepper. Vil du ha makaroni (glutenfri) i suppen la den koke med i suppen de siste 7 min. NB Tips: Les på pakken med buljong at den ikke innholder rester av egg, melk eller hvetemel. Oppskrift hentet fra Voksentoppens Allergikokebok, Damm Forlag