Toscakake
Med sitt knasende karamell- og mandellokk, er toscakake klassikeren som aldri går av moten.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 175 grader og smør en rundtform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.
Ha eggene og sukkeret i en miksmaster og pisk det til en luftig eggedosis. Det tar omlag 8-10 minutter. I mellomtiden smelter du smøret og setter det til avkjøling i noen minutter. Når eggedosisen er ferdig, heller du i det smeltede smøret i en tynn stråle mens mikseren fremdeles går.
Sikt inn hvetemelet og rør det inn med en slikkepott. Bruk litt store bevegelser for å beholde mest mulig luft i røra. Hell den over i den smurte rundtforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stekes i 25 minutter.
I mens lager du glasuren.
Skåld mandlene ved å helle over nok kokende vann til at du dekker mandlene i en bolle. La det stå slik i ca. 5 minutter til skallet begynner å løsne. Fjern skallet og grovhakk mandlene.
Ha resten av ingrediensene til glasuren i en liten kasserolle og smelt det på svak varme. Blandingen skal ikke koke! Ta av varmen og rør inn mandlene.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tar du den ut og fordeler over glasuren. Sett kaken tilbake og stek videre i ca. 20 minutter til glasuren har blitt gyllenbrun.