Tunfisksalat
Denne tunfisksalaten er laget på ti minutter. Bruk hjemmelaget majones, nykvernet hvit pepper, fersk hvitløk og passende epler (for eksempel Red Delicious, Pink Lady eller Granny Smith).
Oppskrift av: Håvard Egge
15 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
3 bokser
tunfisk1 stk
rødløk3 stk
eple4 stk
tomater........
sennepsmajones:
........
1 ss
dijonsennep1 stk
eggeplomme1 dl
olje, nøytralSlik gjør du det:
Start med å lage sennepsmajonesen: Pisk sammen en eggeplomme og sennepen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker. Smak til med sitronsaft, salt og ev. nykvernet hvit pepper. Tilslutt bland inn finhakket fersk hvitløk.Skjær eplene i båter som du deler i to og legg dem i vann med noen dråper sitron mens du gjør klar resten av salaten.Rødløken skjæres i skiver og tomatene i båter. Skyll kapersen godt og la renne av. Hell av oljen fra tunfisken.Bland alt godt sammen og smak til med salt og svart pepper. Strø over hakket bladpersille og noen dråper sitron.Server med godt brød.