Tyttebærpærer med ingefærsaus
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
4 dl
vann4 dl
tyttebær1 dl
sukker1 stk
hel kanel stang4 stk
pæreIngefærsaus
0.5 stk
vaniljestang4 dl
melk0.5 ss
ingefær, malt4 stk
eggeplomme0.5 dl
sukker1 ts
maisennaSlik gjør du det:
Kok opp vann, tyttebær, sukker og kanelstang. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Ha pærene i tyttebærvannet og la bli møre. La pærene ligge i laken frem til servering, gjerne natten over. Server med ingefærsaus. Ingefærsaus: Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Smak til med syltet ingefær og ingefærlake.