Varm bjørnebærsuppe med snøegg

Varm bjørnebærsuppe med snøegg

En dessertsuppe som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm og kald.

Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 dl

    vann
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 200 g

    Frosne bjørnebær
  • 3 stk

    eggehvite
  • 1 klype

    salt
  • 125 g

    sukker
  • 5 dl

    melk
  • 1 stk

    kanelstang
  • 10 bl

    mynte, frisk
  • Slik gjør du det:

    Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen. Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt. Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av. Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader. Suppen er også god å servere kald.

    Kanskje disse også frister?