Varm bjørnebærsuppe med snøegg

Varm bjørnebærsuppe med snøegg

En dessertsuppe som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm og kald.

Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

4 dl

vann

0.5 dl

sukker

3 stk

eggehvite

1 klype

salt

125 g

sukker

5 dl

melk

Slik gjør du det:

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen. Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt. Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av. Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader. Suppen er også god å servere kald.

Kanskje disse også frister?