Varm bjørnebærsuppe med snøegg
En dessertsuppe som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm og kald.
Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
4 dl
vann0.5 dl
sukker1 stk
vaniljestang200 g
Frosne bjørnebær3 stk
eggehvite1 klype
salt125 g
sukker5 dl
melk1 stk
kanelstang10 bl
mynte, friskSlik gjør du det:
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen. Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt. Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av. Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader. Suppen er også god å servere kald.