Varm fersken- og rabarbrasalat med koriander og vanilje

Varm fersken- og rabarbrasalat med koriander og vanilje

Oppskrift av: Odd Ivar Solvold
45 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Rens rabarbraen og kutt den i 5 mm tykke staver à 5-6 cm. Kok opp vann, sukker, og 2/3 av rabarbraen og skrellet. La det småkoke i 10 minutter. Siles. Ha i vanilje og qumquat i skiver, og kok opp. Legg i fersken delt i fire og ha på lokk. La det småkoke under lok til ferskenen er mør. Ca. 10 minutter. Ta den ut og reduser ned til halvparten av tilsatt vannmengde. Tilsett rabarbraen og la det koke opp. Vend inn frisk koriander og bland inn fersken. Server med pisket krem. Dette er en enkel dessert med kombinasjon av søte fersken og frisk rabarbra som blir smaksatt litt utradisjonelt med koriander. Her brukes det mye vanilje, men den kan brukes flere ganger. På bildet ligger den på, men den skal ikke spises. Derimot om en vil flotte seg noe er det veldig godt å suge på. Om en ikke har de på tallerken legg de da til tørk på en lun plass til de er sprø. Kjør de opp med melis, da har du et kjempegodt vaniljesukker.

Kanskje disse også frister?