Agurkrull med ost
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Bland snøfriskost og chèvre i en bolle. Smak til med saft og revet skall av lime, salt og svart pepper. Lag én rull av hver agurk: Kutt av topp og bunn på agurkene, slik at de er så rette som mulig. Skjær dem så i tynne skiver på langs. Bruk en ostehøvel eller mandolin. Legg agurkskivene slik at de overlapper hverandre litt på et stykke plastfolie. Legg ostekremen på midten som en pølse, eller bruk en sprøytepose om du har det. Rull sammen plastfolien og stram godt, men ikke for hardt. Legg rullen kjølig i 1 time slik at den får satt seg. Bland ingrediensene til vinaigretten. Del rullene i to og legg dem over på tallerkener. Hell en spiseskje vinaigrette på hver rull. Topp med frisk brønnkarse. Selv om rullen ser krevende ut, er den enkel å lage! Den kan deles opp i mindre biter og serveres som tapas for eksempel. Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup