Annettes stjerneskudd
Panert flyndre er veldig godt når du lager det selv. Prøv denne til middag - og rødspette blir aldri det samme igjen.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
loff2 ss
smør8 stk
flyndrefilet1 ss
løk2 ss
mel1 stk
egg2 dl
olje til fritering200 g
reker, pillede4 ts
sort limfjordkaviar1 stk
sitron2 stk
dillstilk4 stk
tomatbitCocktaildressing:
1 dl
majones1 dl
crème fraîche1 dl
Heinzketchup1 ts
dijonsennep1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Start med å panere flyndrefileter: Ta en filet til hver, salte og pepre dem. Vend dem i mel og så i sammenpiskede egg før de vendes i brødkrumme. Varm opp olje og friter dem i 1 min. til de er pent brune og sprøstekte. Så tar du en liten lav kjele og har i hvitvin og hakket løk og legger i sammenrullede flyndrefileter (en til hver). Ha på salt og pepper og damp i 22 minutter. Rist brødet og ta på smør. Legg på noen salatblader og anrett fisken på brødskiven med reker pent lagt opp på brødet. Pynt med grønne kokte asparges, limfjordkaviar, sitron, dill og tomatbåter. Cocktaildressing: Bland sammen alt til en tykk saus og smak til slik at den blir litt sur-søt. Legg cocktaildressingen på den dampende fisken og server smørbrødet mens det fremdeles er småvarmt.