Appelsin- og kyllingsalat
Christopher Sjuve
1440 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet1 ss
smørMarinade
0.5 dl
olivenolje1 stk
chili, rød3 ss
sitronsaft1 ts
sukker1 stk
stort rødt eple0.5 stk
squash1 stk
stor appelsin1 neve
cherry tomater (gjerne gule)Dressing
2 ss
eplecidereddik2 ts
honning, flytende1 fedd
hvitløk4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Rens kyllingfiletene og skjær dem i 3-4 skiver på langs. Stekes i smør i en stekepanne 8-10 minutter. Salte og sett tilside. Hakk chilifrukten fint (med eller uten kjerner). Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Ha den lune kyllingen i marinadeposen. Lukk posen og la det trekke 3-4 timer eller natten over i kjøleskapet. Bland sammen eddik og honning til dressing. Press i hvitløk og tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med sambal oelek (chilipasta) og salt. Skjær opp eple og squash til salat, slå over dressingen. Bland ned båter/1/2 skiver av sitrus (klementiner kan brukes istedenfor appelsin om ønskelig). Bland inn salatblader og cherrytomater, og dekk alt med dressing. Legg opp som på bildet.