Kjøttboller med kylling
Kyllingboller med rosmarin. Prøv det!
Oppskrift av: Bill Granger
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ss
olivenolje1 stk
rødløk70 g
pancetta eller bacon1 ss
rosmarin, hakket6 bl
salvie, hakket400 g
kyllingkjøttdeig1 neve
persille hakket1 neve
brødrasp50 g
parmesan1 stk
eggehvite1 stk
squash200 g
grønnkål eller spinatSlik gjør du det:
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne. Ha i hakket løk og pancetta (eller bacon) og stek i fem minutter til løken er gyllen og pancettaen sprø. Ha i rosmarin og salvie og stek i ett minutt til. Fjern stekepannen fra varmen. Ha innholdet over i en stor bolle og kjøl ned.
Ha i kyllingkjøttdeig, persille, brødsmuler (brødkrum), sitronskall og parmesan. Bland godt. Ha i litt eggehvite for å binde blandingen sammen. Bland med hendene til deigen henger sammen, men ikke er for seig. Ha i mer brødkrum om den føles for fuktig og mer eggehvite om den er for tørr.
Med fuktige hender, lag kyllingboller på størrelse med golfballer. Legg dem på et stekepapir til de skal brukes.
Kok opp kyllingkraft i en stor kjelen. Legg i kyllingbollene og kok i 8 minutter. Etter et minutt, ha i squashbitene. (Blir det for trangt i kjelen, gjør det i flere omganger).
Når det er tre minutter igjen, ha i grønnkål (eller spinat). Smak til med salt og pepper.
Server i suppeskåler og revet parmesan og litt olivenolje.