Mole poblano
En tradisjonsrik gryterett fra Mexico med blant annet kalkun, chili og sjokolade.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kalkun400 g
tørket mulato- chili400 g
tørket mulato- chili100 g
tørket pasilla- chili4 stk
tomater100 g
sesamfrø100 g
rosiner100 g
peanøtter1 stk
baguette, lang3 stk
paprika2 stk
nellikspiker3 stk
løk1 stk
tortilla, revet i biter5 fedd
hvitløk, hakket50 g
usøtet sjokoladeSlik gjør du det:
Rens kalkunen og del den i biter. Legg bitene i en stor gryte, så de dekker bunnen. Stek og skrell tomatene, før du moser dem sammen med chipotle-chiliene. Ha blandingen i gryten sammen med kalkunen. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong. Smak til med salt og kok opp. La det putre på svak varme under lokk i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rist mulato-, ancho-, og pasilla-chiliene lett i en tørr stekepanne. Pass på å ikke svi dem. Fjern stilker og frø, og riv så opp belgene i biter. Legg dem i en liten bolle, og dekk dem med vann. La dem ligge i bløt i 30 minutter til de er myke. Snu dem av og til. Rist sesamfrøene og anisen i en stekepanne. Ta det ut av pannen og varm peanøtter, rosiner, baguette, tortilla og krydder. Bland i chiliene, paprikaene, hvitløken og løken. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong, og bland alt godt sammen på middels varme. Tilsett sjokoladen og rør til det blir tykt. Tilsett litt sukker. Ta opp kalkunstykkene, og tørk dem lett med tørkepapir. Stek dem i stekepannen i litt olje til de er lysebrune. Ha dem så i sausen. Strø over de ristede sesamfrøene før servering.