Mole poblano

Mole poblano

En tradisjonsrik gryterett fra Mexico med blant annet kalkun, chili og sjokolade.

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens kalkunen og del den i biter. Legg bitene i en stor gryte, så de dekker bunnen. Stek og skrell tomatene, før du moser dem sammen med chipotle-chiliene. Ha blandingen i gryten sammen med kalkunen. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong. Smak til med salt og kok opp. La det putre på svak varme under lokk i en times tid, eller til kjøttet er mørt. Rist mulato-, ancho-, og pasilla-chiliene lett i en tørr stekepanne. Pass på å ikke svi dem. Fjern stilker og frø, og riv så opp belgene i biter. Legg dem i en liten bolle, og dekk dem med vann. La dem ligge i bløt i 30 minutter til de er myke. Snu dem av og til. Rist sesamfrøene og anisen i en stekepanne. Ta det ut av pannen og varm peanøtter, rosiner, baguette, tortilla og krydder. Bland i chiliene, paprikaene, hvitløken og løken. Tilsett en liter kjøttkraft eller buljong, og bland alt godt sammen på middels varme. Tilsett sjokoladen og rør til det blir tykt. Tilsett litt sukker. Ta opp kalkunstykkene, og tørk dem lett med tørkepapir. Stek dem i stekepannen i litt olje til de er lysebrune. Ha dem så i sausen. Strø over de ristede sesamfrøene før servering.

Kanskje disse også frister?