Asiatiske kjøttboller med peanøttsaus og ris
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
egg(stort)1 stk
hvitløk, finhakket1 ts
salt1 dl
kaldtvannPeanøttsaus
3 ss
peanøtter, usaltede0.5 dl
olje1 ss
fiskesaus2 dl
kokosmelk1 ts
curry paste1 ts
sukker, brunt1 stk
lime, saftenSlik gjør du det:
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene til en seig masse. Form til små kjøttboller og stek i olje. Finhakk/mal peanøttene i en liten hurtighakker. Surr de finhakkede peanøttene i olje. Hell over fiskesaus, kokosmelk og curry paste, rør godt om og kok opp. Smak til med saft av lime, sukker og frisk koriander. Server med Jasmin eller Basmatiris.