Auberginesalat

Auberginesalat

Denne salaten er både annerledes og spennende. Den er et godt tilbehør til all grillet og stekt mat.

Christopher Sjuve
30 minutter
Salat

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    stor aubergine
  • 1 stk

    liten rødløk
  • 2 stk

    tomat
  • 3 ss

    hakket blad persille
  • 2 fedd

    hvitløk
  • 1 stk

    sitron
  • 1.5 dl

    olivenolje
  • 0.5 ts

    salt
  • 0.25 ts

    pepper
  • Slik gjør du det:

    1. Skjær auberginen i to på langs og strø på salt og la dette stå 5 minutter. Fuktighet og bitterstoffer trekkes ut på denne måten. Tørk vekk med papir. 2. Smør snittflaten på auberginen med litt olje og grill med snittflaten ned i 10-15 minutter. Auberginen skal bli god og myk og skikkelig svidd. 3. Finkutt tomatene og rødløken og bland dette i en bolle med persille, sitronsaft og olivenolje. 4. Skrap ut kjøttet på auberginen og finkutt dette og ha det i bollen. Bland alt og smak til med salt og pepper.

    Kanskje disse også frister?