Auberginesalat
Denne salaten er både annerledes og spennende. Den er et godt tilbehør til all grillet og stekt mat.
Christopher Sjuve
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
stor aubergine1 stk
liten rødløk2 stk
tomat3 ss
hakket blad persille2 fedd
hvitløk1 stk
sitron1.5 dl
olivenolje0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
1. Skjær auberginen i to på langs og strø på salt og la dette stå 5 minutter. Fuktighet og bitterstoffer trekkes ut på denne måten. Tørk vekk med papir. 2. Smør snittflaten på auberginen med litt olje og grill med snittflaten ned i 10-15 minutter. Auberginen skal bli god og myk og skikkelig svidd. 3. Finkutt tomatene og rødløken og bland dette i en bolle med persille, sitronsaft og olivenolje. 4. Skrap ut kjøttet på auberginen og finkutt dette og ha det i bollen. Bland alt og smak til med salt og pepper.