Basilikum- og ostepai

Basilikum- og ostepai

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Form og pai

Ingredienser

Paibunn

100 g

smør

0.5 ts

salt

Fyll

4 pl

gelatin

2 potte

basilikum

2 fedd

hvitløk

2.5 dl

matfløte

500 g

kesam 8%

0.5 ts

salt

0.5 krm

chili

Tilbehør

6 stk

tomat

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 225 °C. Smuldre sammen for hånd eller i en foodprocessor mel, kaldt smør, salt og vann. Tilsett strøkavring og trykk ut massen i bunne på en form med løse kanter, 22-24 cm. Stek midt i stekeovn i ca 8 min. Avkjøl. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Finhakk basilikum (gjem noen blader til pynt), hvitløk og parmesan for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett 3/5 av matfløten, kesam, salt, chili og olivenolje. Varm resten av fløten og smelt gelatin i fløten, avkjøl litt før den vendes inn i basilikum og osteblandingen. Hell massen i formen og sett kaldt i kjøleskapet minst 3-4 timer, gjerne natten over. Del tomater i båter og skjær ut kjernene og legg båtene på toppen av den stivnede paien. Hvis kjernene sitter i tomatene vil de være våte og renne utover paien. Dryss over litt finhakket grønt ved servering. Server til kokt skinke/kalkun eller spekemat. Smaker også godt til røkt fisk og en grønn salat.

Kanskje disse også frister?