Basilikum- og ostepai
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Form og paiIngredienser
Paibunn
2 dl
hvetemel100 g
smør0.5 ts
salt2 ss
kaldt vann1 dl
strøkavringFyll
4 pl
gelatin2 potte
basilikum2 fedd
hvitløk1 dl
fersk revet parmesan2.5 dl
matfløte500 g
kesam 8%0.5 ts
salt0.5 krm
chili1 ss
olivenoljeTilbehør
6 stk
tomatSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 225 °C. Smuldre sammen for hånd eller i en foodprocessor mel, kaldt smør, salt og vann. Tilsett strøkavring og trykk ut massen i bunne på en form med løse kanter, 22-24 cm. Stek midt i stekeovn i ca 8 min. Avkjøl. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Finhakk basilikum (gjem noen blader til pynt), hvitløk og parmesan for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett 3/5 av matfløten, kesam, salt, chili og olivenolje. Varm resten av fløten og smelt gelatin i fløten, avkjøl litt før den vendes inn i basilikum og osteblandingen. Hell massen i formen og sett kaldt i kjøleskapet minst 3-4 timer, gjerne natten over. Del tomater i båter og skjær ut kjernene og legg båtene på toppen av den stivnede paien. Hvis kjernene sitter i tomatene vil de være våte og renne utover paien. Dryss over litt finhakket grønt ved servering. Server til kokt skinke/kalkun eller spekemat. Smaker også godt til røkt fisk og en grønn salat.