Bestemors ertesuppe
Her er en klassisk ertesuppe med lettsaltet svineknoke. God gammeldags mat blir ikke bedre.
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Bruker du rester av fenalår eller spekeskinke kan det være en fordel å vanne ut knokene natten over. (Tiden er avhengig av hvor speket og salt knoken er.) Legg ertene i bløt i lettsaltet vann natten over. Tøm ut bløtevannet og skyll ertene. Ha knoke og utvannede erter i en kasserolle. Fyll på med kaldt vann. Kok opp og skum godt. Tilsett grovhakket løk ogeventuelt litt timian. Kok til ertene og knoken er møre 2 - 2 1/2 time. Etterfyll med vann om nødvendig. Gulrot i skiver/terninger og finsnittet purre får trekke med de siste 10-15 min. Smak til med pepper. Ta opp knoken og skjær av kjøttet og ha tilbake i suppen. Tips: Enkelte liker å tilsett byggryn i ertesuppen. Ved servering serveres det først suppe, så poteter, kokt kålrot i skiver og kjøtt fra knoken eventuelt pølser og sjy fra suppen.