Blekksprut fylt med krabbe
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
akkar hoder à 50 g400 g
krabbekjøtt0.5 stk
agurk1 fedd
hvitløk0.5 stk
paprika0.5 stk
lime, saften1 ts
finhakket chili1 ss
finhakket ingefær2 ss
smørSlik gjør du det:
Rens akkaren. Les hvordan du gjør det her. Lag fyll: Finhakk agurk, hvitløk og paprika. Bland med krabbekjøttet, og smak til med limesaft, chili, koriander, ingefær, salt og pepper. Tørk godt av blekkspruthodene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og pepper. Ha i fyllet, og stikk en tannpirker gjennom dem for å holde dem på plass. Steik hodene i smør i 2 minutter på hver side på middels varme. Legg hodene på tallerkener og hell over den smakrike stekesjyen som har dannet seg i panna. Vinforslag: En liten smaksbombe, og den skal ledsages av hvitvin. Den må være rund og fruktig, og vi er temmelig sikre på at fransk landvin laget på druen viognier vil gjøre jobben.