Blomkål med ostesaus og bacon
Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av! Det smaker ypperlig til middag, og baconet kan byttes ut med reker, om du ønsker det.
Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
blomkål4 skiver
bacon i skiverHvit saus
2 ss
smør2 ss
hvetemel4 dl
melk0.5 ts
salt0.5 ts
hvit pepper, malt2 dl
hvitostrevetTilsett gjerne
2 ss
kruspersille2 ss
gressløkSlik gjør du det:
Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og eventuelt hakket kruspersille og gressløk.
Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon eller reker og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Tips!
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker.