Blomkålgrateng
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
1 hode
blomkåleller 2 småSaus:
2 ss
smør2 stk
sjalottløk3 ss
hvetemel1.75 ts
salt0.25 ts
muskat, revet3 stk
eggSlik gjør du det:
Varm ovnen til 200 °C. Rens og del blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 2 min, de skal ikke kokes møre! Ta opp og la renne godt av seg. Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk, og surr til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med melk. Kok opp under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i sausen. Legg de avrente blomkålbukettene i en smurt form, hell over sausen og dryss over malt brød. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 30-40 min. Server som en selvstendig rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.