Blomkålgrateng
Blomkålgrateng er en genial måte å bruke blomkålen på. Og dessuten kan du bruke opp restene!
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Dryss salt over blomkålen. Damp I 15 minutter til den er myk.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg blomkålen i en ildfast form. (Om du skal bruke rester av kylling eller skinke kan du legge det også i formen).
Dryss over litt muskat og halvparten av osten.
Lag hvit saus: Smelt smør, ha i mel og rør rundt. La det steke i to-tre minutter. Ha i litt og litt av melken. La det koke opp og visp til det er jevnt mellom hver gang du har i mer melk.
Hell den hvite sausen over blomkålen. Ha over resten av osten, griljermel (brødkrum) og bak øverst i ovnen i 20 minutter til toppen er gyllen. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene.