Blomkålsuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte og la suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper. Sil ev suppen før servering. Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp. Tips: Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche eller den kan jevnes med maisennamel.