Bouillabaisse - fransk fiskesuppe
Her er den store, franske fiskesuppa gjort enkel.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
SuppeIngredienser
1 stk
fennikel (stor)2 stk
løk4 stk
tomater (store)4 stk
poteter300 g
tomatpuré0.5 fl
hvitvin2 skiver
loff1 stk
eggeplomme1 fedd
hvitløk, uten skall1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Del opp fennikel og løk i omtrent like store biter. Bruk en diger gryte. Fres dette i olje i omtrent fem minutter.
Ha i fiskehodene. La dem steke med i 5-10 minutter.
Hakk tomatene. Ha dem i gryta sammen med skivende poteter, tomatpuré og hvitvinen.
La det koke i omtrent en halvtime.
Løft ut fiskehodene.
Nå skal fiskene kokes hele. Pass på at at det nå er nok væske i gryta. Suppler eventuelt med vann.
Legg fiskene i gryta. La det putre i omtrent ti minutter, eller til fisken er kokt.
Legg fiskene på et fat. Server suppa som den er, eller kjør det gjennom en sikt.
Rouille
Fjern skorpene på loffen. Ha det i en kjøkkenmaskin. Ha også i eggeplomme, hvitløk og sitronsaft. Kjør til en jevnblanding. Ha i litt og litt olivenolje, evenutelt litt solsikkeolje, til du får en fin konsistens.
Servering
Server fisken på et fat, suppa for seg i en terrine (eller vanlig gryte) med rouille og eventuelt litt brød.