Braisert kinakåldolme med linse- og bønneragout
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kinakål1.5 ts
finhakket frisk ingefærSmørsaus:
Linse- og erteragout:
200 g
linser (puylinser)1 stk
gulrot2 skiver
sellerirot0.5 stk
løkSlik gjør du det:
Braisert kinakåldolme: Ta av 2 blader kinakål per porsjon, og skjær bort det grove stilfestet. Forvell bladene i kokende lettsaltet vann. Hakk opp resten av kinakålen og surr i olje og tilsett ingefær og estragon. Ha i litt hvitvin og kok til kålen er mør (braisert). Spray en liten øse med litt formfett. Legg et kinakålblad i øsen. Fyll i brasert kinakål og pakk bladet godt rundt og ta ut av øsen. Gjør det samme med resten av bladene. Server med butterdeigbakelse delt i to, fylt med linseragout og smørsaus. Smørsaus: Kok inn hvitvin og finhakket frisk estragon og finhakket sjalottløk, til det halve. Sil av. Pisk inn smør til en fyldig smak. Må ikke koke. Smak til med salt og pepper. Linse- og erteragout: Finhakk grønnsakene og surr myke i olje. Tilsett linser, vann og hvitvin og kok til linsene er møre, ca. 20 min. Smak til med salt og pepper, og tilsett ertene.