Bringebærsufflé
Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
40 g
smør, usaltet185 g
sukkerSufflé:
400 g
bringebær3 ss
sukker8 stk
eggehviteEggekremen:
3 stk
eggeplomme60 g
sukker15 g
maisenna5 g
hvetemel280 ml
melk0.5 stk
vaniljestang7.5 g
smørSlik gjør du det:
Eggekremen: Visp sammen eggeplommene og halvparten av sukkeret til en dosis. Sikt maisennamelet ned i dosisen og bland godt. Ha i melken, resten av sukkeret og vaniljestangen i en kjele. Varm det opp til kokepunktet og sil det over eggedosisen. Rør hele tiden. Helles tilbake i en ren kjele og kokes opp under omrørning -kremen blir først klumpete, men du rører den glatt (ha tålmodighet). Kok kremen i 2 minutter, rør inn smøret og avkjøl. Suffleen: Pensle innsiden av en 1,5 liter stor suffléform (eller 6 kopper) med mykt smør. Ha i sukker og hell på formen slik at den dekkes av sukker. Hell ut det overflødige. Sett på stekeovnen på 190 grader og sett en bakeplate inn i ovnen. Varm eggekremen i en bolle over en kjele med småkokende vann. Ta kremen bort fra varmen. Ha i bærene og halvparten av sukkeret i en blender (eller bruk hendene), og bland det til en puré. Press pureen gjenom en finmasket nylonsikt for å skille ut frøene. Tilsett eggekremen i pureen og visp. Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle, til det dannes stive topper. Visp inn resten av sukkeret litt etter litt, til blandingen er stiv og blank. Visp halvparten av de piskede eggehvitene inn i bærblandingen slik at den blir luftig. Brett deretter inn resten av hvitene med en stor metallsleiv eller stekespade. Hall blandingen i suffléformen(e) og stryk tommelen 2 cm ned langs kanten på formen(e) slik at suffleen kan heves uten at den brenner seg fast, eller renner over. Sett formen(e) på den varme bakeplaten og stek i 15-18 minutter, eller til suffleen er hevet og skjelver litt når du banker lett på den. Stikk en stekenpl inn i en sprekk i siden av suffleen - den er ferdig hvis nålen er ren og litt fuktig når du drar den ut. Dryss melis over og server straks.