Burmesisk fiskekarri
Oppskrift av: Therese Søgård
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
fiskesaus300 g
grovhakket løk4 fedd
hvitløk2 ts
gurkemeie1 stk
rød chili, uten frø1 ts
salt3 ss
oljeSlik gjør du det:
1. Skjær fisken i terninger på 4 cm. Legg dem over i en lav bolle og hell over fiskesausen. 2. Kjør løk, hvitløk, ingefær, gurkemeie, chili og salt til en karripasta i hurtigmikseren. 3. Varm oljen i en wok eller en annen dyp stekepanne og legg pastaen forsiktig i. Pass på så det ikke spruter. Rør den i oljen, skru ned varmen og stek den i rundt 10 minutter. Hvis den begynner å svi seg, så tilsett litt vann. Pastaen bør være gyldenbrun og ha skilt seg litt med oljen når den er klar. 4. Ta fiskebitene opp av sausen og rør dem i karripastaen. Skru varmen opp til middels og stek terningene i ca 5 minutter eller til de er gjennomstekte. Husk å snu dem slik at de blir jevnt stekt. 5. Legg fisken over på et varmt fat og la sausen koke inn på sterk varme til den tykner. Hell den over fisken, dryss på koriander og server med ris og sitronbåter. (Kilde: Den store asiatiske kokeboken)