Chana pindi - indiskkrydrede kikerter
Oppskrift av: Niru Kumra
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
200 g
kikerter1 l
vann1 stk
kardemomme, hel3 cm
kanelstang4 stk
nellikspiker4 stk
pepperkorn3 ss
solsikkeolje1 stk
laurbærblad1.5 ts
salt1 ts
koriander, malt1 ts
garam masala2.5 ss
ghee (klarnet smør)Slik gjør du det:
1. Legg kikerter i bløt i dobbelt mengde vann kvelden før eller minimum 4-5 timer. Åpne kardemommekapselen. Tilsett kardemommekapsel, kanel, nelliker og pepperkorn i vannet og kok kikertene møre (40-50 min). Sil av kokevannet som kan tilsettes på slutten dersom du ønsker saus. 2. Varm en stekepanne og rist granateplefrø og spisskummen hver for seg, avkjøl og mal til pulver. Mal korianderfrø, finsnitt koriander og skjær opp tilbehør. 3. Bland salt, malt spisskummen, korianderfrø og garam masala i kikertene. Varm olje, ha i laurbærblad, kikerter og krydder. Vi du ha saus, tilsett kraften som er silt av og la denne trekke i 8-10 minutter. Ha i litt fersk koriander (resten spares til pynt). 4. Varm ghee (klarnet smør). Ha i spisskummen. La disse frese litt. Tilsett chilipulver hvis ønskelig og ristet og malt granateplefrø. Bland godt og hell dette over kikertene. Tilsett sitronsaft. De hele krydderne kan tas ut før servering. Kokken Niru Kumras tips: Pynt med løkringer, tomatbåter, grønn chili, ingefærstaver og finsnittet koriander. Serveres til ris, pori, bhatore, naan eller samosa.