Chane ki chaat indisk kikertesalat
Oppskrift av: Niru Kumra
20 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
300 g
kokte kikerter100 g
potet, kokt75 g
løk1 ts
salt150 g
tomater2 ts
chaat masala3 ss
dhaniya koriander2.5 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Skjær poteter, løk og tomater i små terninger. Finsnitt chili og koriander.
Ha kikerter, kokte poteter, løk, tomater og finsnittet chili i en bolle.
Ha på krydder, sitronsaft og bland alt sammen. Serveres kald som forrett.
Kokken Niru Kumras tips
Alternativt kan alle ingredienser serveres i forskjellige boller slik at den enkelte gjest kan blande sammen sin egen favorittchaat. Til forandring kan du bytte ut kokte kikerter med kokte røde bønner.
Chaat masala er et indisk blandingskrydder som inneholder blant annet malt pepper, nellik, muskat, dyvelsdrek, tørket mangopulver, timianfrø, ingefærpulver, salt og tørket mynte.