Chicken Jalfrezi
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 dl
olje4 stk
liten løk (terninger)2 stk
stor paprika (terninger)1.5 bokser
tomat1 kopp
yoghurt naturell4 stk
stor kylling filetRis:
0.5 dl
olje2 kopp
ris2 ts
salt3 kopp
vann1 stk
kardemomme, helSlik gjør du det:
Skjær kyllingfiletene i små biter og miks dem med jalfrezi krydder og halvparten av yoghurten. Skjær løk, paprika, grønn chili og miks dem med resten av yoghurten. Ha risen i lunket vann. Ha olje i en gryte og la den bli varm. Ha i tomatene og fres i ca. 5 min. eller til oljen skiller seg. Mos tomatene og ha i kyllingen, fres i ca. 10 minutter slik at kyllingen blir litt mør og kan deles i to deler. (Tiden kan variere mer eller mindre, alt etter som hvordan kjøttet er). Ha i løk-, paprika- og chiliblandingen og kok i ca. 15 min. La den dampe litt og ha deretter i koriander. Ris: Ha olje, salt, vann og kardemomme i en gryte og la et koke i noen minutter før du har i ris. Når risen blir myk, tar du et tynt vått håndkle, dekker kjelen med den og har på lokket igjen og setter den på platen. La den stå slik i 10 min. Tips: Krydder kan erstattes av litt chilipulver, karri, salt og svart pepper.