Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk0.5 kg
kjøttdeig1 ss
tomatpuré2 stk
tomatboks5 fedd
hvitløk, skrelt3 stk
gulrøtter, skrelte2 bokser
bønner, f. eks kidneybønner1 ts
kuminfrø1 stk
chili, eller flere1 ts
chilipulver2 stk
paprika4 ss
rømmeSlik gjør du det:
Finhakk to gule løk. Stek den blankt i en stor gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels sterk varme til den får litt farge. Ha i tomatene, tomatpurre og soltørkede tomater.
Finhakk hvitløksfeddene og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og ha i kjelen sammen med bønner.
Knus kumin og korianderfrø i morteren og ha i kjelen.
Del chilien på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint og ha i gryta sammen med chilipulver. Fjern det hvite fra paprikaen og lag så store, flate biter du klarer.
Legg dem i en ildfast form og ha dem under grillen til de begynner å bli svarte. Ta dem ut, hakk dem fint og ha dem i gryta. Du trenger ikke fjerne det svarte, men noen liker å skrape det av.
La gryta koke i ca 30-45 minutter. Server med rømme og tortillachips.