Cognacfromasje med mango- og papayachutney
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
8 porsjoner
Cognacfromasj:
7 pl
gelatin4 stk
egg125 g
sukker3 dl
kremfløte1 dl
cognacMango- og papayachutney:
1 ss
smør0.5 stk
vaniljestang(bare frøene)1 ts
rosépepper0.5 stk
rød chili2 ss
sukker1 stk
modenpapayai småbiter1 stk
modenmangoi småbiter1 dl
hvitvinSlik gjør du det:
Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann. Pisk egg og sukker til eggedosis, stivpisk kremen og bland sammen. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem over lav varme, eller i 1/2 dl kokende vann. Bland med konjakken, og hell blandingen inn i kremen i en tynn stråle mens du rører godt. NB! Du må jobbe ganske fort, ellers stivner gelatinen igjen! Fres rosépepper, vaniljefrø og chili i smør ca. 2 minutter. Tilsett sukker, mango og papaya. Hell på hvitvin og la det hele putre til frukten er myk og blank. Tilsett litt mer vin om nødvendig.